20 april 2016

Re-Work: sound like you!

Uit: “Rework” van 37 Signals CEO Jason Fried. Het boek is voor het eerst uitgegeven in 2010 en geeft een leuke, frisse kijk op hoe bedrijven/ondernemers kunnen omgaan met zaken als productiviteit, concurrentie en promotie. 37 Signals is een succesvol softwarebedrijf uit de VS dat dingen heel eigentijds aanpakt. Zij zijn de makers van prachtige online oplossingen als  “BaseCamp” en “Camp Fire” Wij belichten een aantal zaken uit dit leuke boek om een andere waarneming te creëren voor marketing en communicatie.

Klink als jezelf. Vaak proberen organisaties gewichtig te klinken. Op de één of andere manier raakt het de doelgroep dan niet wat er gezegd wordt. En daar gaat dan ook vaak mis. Om zo groot te klinken als je bent, daar is niets mis mee. Eerlijkheid over jezelf in zaken is ook gewoon slim. Durf jezelf te zijn. Schrijf om gelezen te worden, schrijf niet om te schrijven. Lees wat je hebt geschreven altijd een aantal keer hardop. Klinkt het dan net zo als wanneer je met iemand praat? Als dat niet zo is, werk dan aan heldere spreektaal. Communiceer! (Bron: Rework | Hoofdstuk “Bedrijfscultuur” | “Sound like You”)

Niet-gedeelde kennis is geen kennis. Met die gedachte delen wij regelmatig interessante artikelen, leeservaringen en andere onderwerpen die onze relaties helpen bij het vinden en versterken van hun authenticiteit. Rework is te koop bij onder andere bol.com en managementboek

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Bericht details

Category

Blog

Date

20 april 2016